In het wild: Lancia Kappa Coupé

Zeldzame schone op Nederlandse bodem

Lancia Kappa Coupé
In de onregelmatig terugkerende rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2015 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: de zeer zeldzame Lancia Kappa Coupé!

Wat is het? De tweede variant van de Lancia Kappa in deze rubriek. Eerder al schenen we een lichtje op de SW en vandaag is de extreem zeldzame Coupé aan de beurt. Tussen 1997 en 2000 was de Coupé - dit zachtblauwe exemplaar werd in 2004 geïmporteerd - in Nederland te koop. Onder de kap in dit geval een 2,4-liter vijfcilinder met 175 pk. Een trede hoger stond de ruim 200 pk sterke 3.0-liter V6 in de prijslijst. In tegenstelling tot de SW werd de Coupé - evenmin als de Sedan - niet door Pininfarina ontworpen en geproduceerd. Lancia tekende de Coupé zelf in het Centro Stile Lancia, maar liet het model bouwen door Maggiora. Hoewel het front identiek was aan die van de reguliere Kappa's, was de Coupé toch een bijzondere verschijning. Zo is z'n wielbasis liefst 12 cm korter dan die van z'n broers en is de spoorbreedte eveneens forser.

Hoe bijzonder is-ie? De laatste Kappa die we zagen verdiende direct een plekje in deze rubriek. Van die SW waren in totaal 9.208 exemplaren gebouwd, de Kappa Coupé is met een totaal productieaantal van 3.263 stuks nog eens stukken zeldzamer!

Hoe staat-ie erbij? Zo op het oog prima! Die blauwe kleur staat hem zeer goed.

Hoeveel zijn er nog? Volgens de database van VWE Trendweb rijden er in Nederland nog 104 Kappa's Coupé rond.

Wat is-ie waard? Kappa's Coupé gaan weg voor prijzen van rond de 3.000 en 4.000 euro.

Waardering: Die kleur is natuurlijk helemaal goed, zeker op zo'n zeldzame verschijning. Klassieker in de dop!

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.