In het wild: Jeep Wagoneer (1978)

Oer-SUV reikt de hand

In het wild: Jeep Wagoneer (1978)
Leuk hoor, al die grote luxe SUV's waar merken als Bentley nu mee op de proppen komen, maar denk maar niet dat het nieuw is. Jeep stond met de Wagoneer in de jaren zestig namelijk aan de wieg van de SUV, nog voordat die term was uitgevonden. Vandaag hebben we een Wagoneer uit 1978 te pakken.

Wat is het? Een Jeep Wagoneer uit 1978, dus uit de tijd dat AMC aan het roer stond bij Jeep. De eerste Wagoneers werden al in 1963 gepresenteerd en kunnen gezien worden als de grondleggers van het SUV-segment. De Amerikaan die hier z'n fraaie bruine lak laat zien, is sinds 2006 in ons land te vinden en heeft een 5,9 liter metende en lpg slurpende V8 onder de kap. Z'n 163 pk heeft ongetwijfeld een aardige taak aan het verplaatsen van de 2,2 ton wegende Wagoneer, maar haast moet je in zo'n grote Amerikaan ook niet hebben. De Wagoneer heeft het uiteindelijk - in aangepaste vormen - tot 1991 uitgehouden waarna de Grand Cherokee als opvolger werd gepresenteerd.

Hoe bijzonder is-ie? Wagoneers zijn behoorlijk geliefd en worden geregeld naar ons land gehaald. Er rijden hier 410 Wagoneers rond.

Hoe staat-ie erbij? Behoorlijk knap! Pas wel op met inparkeren, er zit namelijk een trekhaak aan die bijna een meter achter de auto hangt.

Wat is-ie waard? ​We vinden een piekfijn exemplaar uit een vergelijkbaar jaartal: 1979. Die mag voor 18.000 euro weg. Een iets minder perfect exemplaar wisselt voor 8.000 euro van eigenaar.

Waardering: Eigenlijk totaal misplaatst in Nederland, zo'n kolos van een Amerikaan op een smal parkeervak. Daarom juist helemaal goed. Hij ziet er prachtig uit en er wordt ongetwijfeld heel goed voor gezorgd. Opleuking van het Nederlandse wegennet.

PRIVATE LEASE Jeep Wagoneer

DirectLease
Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 519
 
DirectLease
Jeep Compass 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 645
 

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.