In het Wild: Ford Capri MKIII

Allegaartje van 'Europese Mustangs'

In het wild: Ford Capri
De Ford Capri is typisch zo'n auto die bij vele autoliefhebbers warme herinneringen oproept. Dit rode exemplaar weet dat ongetwijfeld ook voor elkaar te krijgen.

Slechts eenmaal eerder schitterde er een Capri in deze rubriek, een 2000 GT XLR uit 1970. Waar dat een auto uit de eerste serie betrof, lijken we hier een Capri van de MKIII-generatie te zien. 'Lijken', inderdaad, want volgens het kenteken betreft dit een 2.3 uit 1976, wat hem tot een MKII zou maken. Ook over die motor valt te twijfelen, want de origineel ogende achterklepbestickering zegt toch echt dat het hier om een 3.0 Ghia gaat.

Wellicht is er dus meer creativiteit op de auto losgelaten dan de eerste aanblik doet vermoeden. Hoe het ook zij, deze rode coupé verkeert in prima staat. De koplampen zijn wat donkerder dan origineel, maar voor de rest staat hier echter een echte tijdmachine met lekker aparte, geruite bekleding. Doet hij jouw hart sneller kloppen?

Video

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.