In het wild: Citroën Visa

In het wild: Citroën Visa
In de nieuwe rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2014 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: een Citroën Visa Découvrable!

Wat is het? Een Citroën Visa 11 RE Découvrable – oftewel cabriolet - uit 1984. De Visa was de spiritueel opvolger van de Ami en leende de bodemplaat van de Peugeot 104. De gaafste gadget van de Visa was de enorme 'satelliet' aan de stuurkolom voor de bediening van allerlei functies, een typisch Citroën-ding. Bij latere modellen verdween die satelliet helaas. De vierdeurs (!) cabrio – waarbij de portieren volledig intact bleven - werd gebouwd door Heuliez.

Waar staat-ie? In Schipluiden.

Hoe bijzonder is-ie? Visa's zijn bijkans uitgestorven in Nederland, dus eentje in het wild tegenkomen is een memorabel moment waar je best even bij mag stilstaan.

Hoe staat-ie erbij? Aangezien de meeste Visa's zijn vergaan of ernstig aangevreten door het corrosiemonster, staat deze Cabrio er nog bijzonder netjes bij. We zien nauwelijks tot geen plekjes aan de buitenkant, wat doet vermoeden dat de liefhebbende eigenaar ook goed voor de rest van de auto zorgt.

Hoeveel zijn er nog? Net iets meer dan 200, zo blijkt uit de data van VWE Trendweb. 208 om precies te zijn.

Wat is-ie waard? Er staat in Nederland welgeteld één Citroën Visa 11 RE Découvrable te koop waar een pittige 5.250 euro voor wordt gevraagd. De andere Visa die we tegenkomen, is een zeker zo leuke 14S, een sportievelingetje die voor 1.500 euro mee mag.

Waardering: Een erg gaaf exemplaar, deze dakloze Visa. Van ons krijgt-ie een 9.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.