In het wild: Cadillac Seville (1983)

1 pk per 13 kilo

Cadillac Seville In het Wild
De tweede generatie Cadillac Seville kennen we met name door zijn bijzondere achterzijde. Dankzij AutoWeek-lezer Herman Diertens hebben we vandaag een prachtexemplaar te pakken.

De Seville-lijn werd in 1975 door Cadillac geïntroduceerd als middelgroot topmodel, een soort kleinere broer voor de wel heel weelderige Eldorado. In 1980 werd deze tweede generatie op de markt gebracht, een sedan met een opmerkelijk geknikte bilpartij. Elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie? Check. Later in zijn levensloop kreeg het model een digitaal instrumentenpaneel. Opvallend detail: in de eerste twee jaar van zijn carrière werd de Seville standaard geleverd met een dieselmotor. Dit in verband met de tweede oliecrisis, die in 1979 begon. Het 5,7-liter metende blok leverde, jawel, 105 pk. Vanaf 1982 besloot Cadillac dit blok maar naar de optielijst te verhuizen.

Geen dieselblok in dit exemplaar, maar een 4,0-liter V8 die een bescheiden vermogen van 132 pk levert. Schakelen gaat - je kon niet anders in deze ruim 1.700 kilo wegende Seville - met een viertrapsautomaat. Dit exemplaar stamt uit 1983 en kwam in 2012 voor het eerst de Nederlandse grens over.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.