In het wild: Cadillac Fleetwood Wagon (1975)

Uiterst unieke Cadillac-met-laadbak

Cadillac Fleetwood 'Wagon'
Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Bruno Vijverman een wel heel bijzondere Cadillac op ons scherm: een station!

Cadillac stond in de jaren zestig en zeventig niet bepaald bekend om zijn stationwagens. Wie een pakezel van General Motors wenste, deed er verstandiger aan aan te kloppen bij merken als Oldsmobile en Buick. Wie zich liever toch high and mighty mét extra laadruimte een weg door het verkeer baande, kon aankloppen bij Wisco, een coachbuilder uit de Amerikaanse staat Michigan die tegen een stevige vergoeding een stationopbouw achterop je Cadillac Fleetwood zette.

De Cadillac is aan de achterzijde voorzien van een bijzondere 'clamshell'-constructie, een systeem waarbij de achterklep in twee delen 'verdween'. Het glas schoof omhoog en verdween tegen het dak, terwijl het plaatwerk aan de achterzijde de naar onderen verdween. Naar verluidt meet deze Caddy maar liefst 6 meter in de lengte.

Een zeer bijzondere Cadillac Wagon, een exemplaar dat nooit door Cadillac zelf is gebouwd maar toch zeer professioneel lijkt samengesteld. Ongetwijfeld zeer schaars, het zou ons niet verbazen als er in Europa geen tweede rondrijdt.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.