In het wild: Cadillac Fleetwood Limousine (1995)

Languit op z'n Amerikaans

Cadillac Fleetwood Limousine In het Wild
Wie compleet gestrekt op de achterbank wil liggen is tegenwoordig genoodzaakt een Mercedes-Maybach S-klasse of een Skoda Superb aan te schaffen. In oude Amerikanen lig je ook niet verkeerd, getuige deze Cadillac Fleetwood limousine uit 1995.

Wat is het? De laatste generatie Cadillac Fleetwood in z'n meest overdadige Amerikaanse vorm: als Limousine. Dit exemplaar stamt uit 1995 en kwam in 1999 voor het eerst de Nederlandse grens over. Deze 2.500 kilo wegende bonk Amerikaanse weelde wordt aangedreven door - hoe kan het ook anders - een gorgelende V8 met een inhoud van 5,7 liter. Deze laatste, tweede generatie Fleetwood werd in 1994 gepresenteerd en verdween drie jaar later van de productielijn om plaats te maken voor de Suburban en Tahoe. Die keuze werd extra eenvoudig omdat Cadillac met de Seville al een forse sedan in het gamma had.

Hoe bijzonder is-ie? Lange Cadillacs komen we weleens tegen, veelal onder een spoorbrug geparkeerd of bij een wat smoezelige garage.

Hoe staat hij erbij? Vrij netjes, en dat zien we graag!

Wat is hij waard? Tussen de 5.000 en 10.000 euro, schatten we in. Afhankelijk van de staat. Ga er wel vanuit dat de markt voor dit soort verlengde apparaten op z'n zachtst gezegd niet groot is.

Waardering: Wat heb je eraan als particulier? Niets, maar leuk is het wel. Zeker voor studentenverenigingen, waar ze meer dan eens te vinden zijn.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.