In beeld: uitgerekte Volvo S60 voor China

Volvo S60L
Begin deze maand maakte Volvo bekend een S60 met lange wielbasis gereed te hebben voor de Chinese markt. Aan fatsoenlijk beeld ontbrak het destijds, maar daar is met ingang van vandaag verandering in gekomen.

Niets zo populair als een verlengd exemplaar van een middenklasser. Althans, dat lijkt in China het geval te zijn. Een langere wielbasis geeft extra aanzien, en ook Volvo heeft nu een kans gezien om de Chinese markt van extra centimeters te voorzien.

We konden al een blik werpen op het neusje van de allereerste S60L, maar hoe de langere Zweed er verder uitzag, bleef nog een raadsel. Volvo heeft de wielbasis van z'n sedan met zo'n 8 centimeter verlengd, de extra ruimte komt ten goede aan de voetenruimte van de achterpassagiers. Beelden van het interieur blijven ons onthouden, maar hier verwachten we een luxere aankleding tegen te komen, compleet met 'vliegtuigtafeltjes' en hout- en leerafwerking.

Zowel BMW als Audi bieden verlengde exemplaren van hun middenklassers aan, respectievelijk de 3-serie Long en de A4 L. De Volvo S60L staat omgerekend vanaf 26.450 euro in de Chinese showrooms.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.