In beeld: oefenronde Volkswagen I.D. R

Record nog niet gebroken

Volkswagen I.D. R Nurburgring
Volkswagen I.D. R NurburgringVolkswagen I.D. R NurburgringVolkswagen I.D. R NurburgringVolkswagen I.D. R NurburgringVolkswagen I.D. R NurburgringVolkswagen I.D. R NurburgringVolkswagen I.D. R Nurburgring

Eerder deze week toonde Volkswagen de voor de Nürburgring geprepareerde versie van de I.D. R. Nu is die auto op de Nürburgring in actie te zien.

Volkswagen liet weten eerst een stel oefenronden op de Nürburgring-Nordschleife te willen rijden met de I.D. R alvorens daadwerkelijk een recordpoging met het elektrische gevaarte te willen doen. Onze spionagefotograaf, die natuurlijk geregeld rond dat Duitse circuit bivakkeert, zag de auto voorbij zoemen en schoot er een stel kiekjes van.

Volgens testcoureur Romain Dumas, die ook de recordpoging gaat doen, heeft Volkswagen het ronderecord voor EV's nog niet verbroken. Er zouden nog wat details moeten worden aangepast. De huidige recordtijd van 6.45,90 werd door de Engelsman Peter Dumbreck gereden met de NIO EP9. Volkswagen zegt vooral de aerodynamica van het dankzij twee elektromotoren 680 pk sterke en 1.100 kilo wegende gevaarte te hebben aangepast. Zo lag de focus bij het afstellen van het spoilerwerk ditmaal niet op de maximale neerwaartse druk. Ook is het regeneratieve remsysteem onder de loep genomen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.