In beeld: nieuw vervoer van de politie

B-klasse, Vito én Touran

Nieuw politievervoer Nederland
De Nederlandse politie krijgt nieuw vervoer. Voor het eerst kunnen we laten zien hoe de wetsdienaars er de komende jaren bij zullen rijden.

De Volkswagen Touran die de politie sinds 2011 inzet, wordt vervangen door de Mercedes-Benz B-klasse. Het gaat om 1.250 exemplaren. Ook de Volkswagen Transporter mag na jaren trouwe dienst met pensioen. De busjes worden vervangen door de Vito, eveneens van Mercedes-Benz. Hier betreft het 475 nieuwe exemplaren. De Touran gaat er overigens niet helemaal uit, want er komen 50 nieuwe exemplaren beschikbaar voor hondengeleiders, aldus de politie. De B-klasse die wordt ingezet, wordt uiteraard aangepast. Zo is de ophanging gewijzigd, zodat er met hoge snelheid over drempels kan worden gereden. Ook is de gordelhouder verlengd, wat het in- en uitstappen moet bespoedigen.

Tot 2021 wordt er meer vernieuwd in de vloot van de Nederlandse politie. "De politievoertuigen van de noodhulp en de hondenbrigade worden in de komende vier jaar vervangen'', zegt Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen. In totaal betreft de verjongingskuur van het wagenpark 6.500 voertuigen. Hier zitten ook nieuwe flexvoertuigen bij van de mobiele eenheid, motoren, bussen voor arrestantenvervoer en terreinwagens.

Klik hier voor een video waarin de auto's door de politie worden voorgesteld.

Video

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.