'In 2025 rijdt Amerika 1 op 23,2'

Brandstofmeter
President Barack Obama wil dat het gemiddelde verbruik van autofabrikanten in 2025 54,5 miles per gallon bedraagt, oftewel 1:23,2. Dat betekent bijna een verdubbeling van het huidige gemiddelde.

Het is de bedoeling dat in 2025 het gemiddelde verbruik van autofabrikanten 54,5 mpg bedraagt, wat neerkomt op een 'Europees' verbruik van 4,3 l/100 km (1 op 23,4). Het gaat daarbij om het gemiddelde over de hele modellenreeks van personenauto's en lichte bedrijfsauto's, de zogenaamde 'Corporate Average Fuel Economy' (afgekort CAFE). "Halverwege het volgende decennium rijden onze auto's bijna 55 miles per gallon, bijna een verdubbeling van wat ze vandaag de dag halen. Het zal onze 'energy security' versterken, het is goed voor middenklasse-families en het zal helpen om een economie te creëren die 'built to last' is", aldus de president. De VS willen minder afhankelijk zijn van geïmporteerde olie en de aankoop van zuinige auto's stimuleren, met de nadruk op elektrische auto's, (plug-in) hybrides en aardgas.

De CAFE-reglementen moeten zorgen voor een afname van 12 miljard olievaten in 2025 en 8.000 dollar minder brandstofkosten over de levensduur van een auto. Volgens berekeningen kost de operatie zo'n 192 miljard dollar, bespaart het 515 miljard dollar aan brandstofkosten en worden er 570.000 banen gecreëerd vanwege de toenemende vraag voor nieuwe technologieën. Autofabrikanten moeten nu jaarlijks vijf procent van hun gemiddelde verbruik afschrapen om de afspraken te halen.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.