Hyundai Veloster N ETCR rolt elektrospieren

Stekkerscheurneus

Hyundai Veloster N ECTR

Hyundai Motorsport - de afdeling van Hyundai die zich bezighoudt met autosport - stelt tijdens de IAA van Frankfurt zijn eerste elektrische raceauto aan het wereldpubliek voor: de Veloster N ETCR.

Hyundai is al even druk aan het opwarmen voor de komst van een elektrische raceauto, een stekkerscheurneus die nu officieel is onthuld: de Veloster N ETCR. Die nieuwkomer is ontwikkeld voor het ETCR-kampioenschap, een nieuwe raceklasse voor volledig elektrische auto's die volgend jaar voor het eerst wordt verreden.

De Veloster N ETCR gaat de geschiedenisboeken van Hyundai in als de eerste volledig elektrische raceauto van het merk. Hyundai zegt ervaringen en kennis die het tijdens het ETCR-kampioenschap opdoet in de toekomst toe te passen in zijn geëlektrificeerde modellen. De Veloster N ETCR, waarvan Hyundai Motorsport nog geen specificaties vrijgeeft, heeft een middenmotor en is achterwielaangedreven. De racer wordt gebouwd in het Duitse Alzenau. De eerste testronden worden later deze maand afgelegd.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.