Hyundai Veloster N Performance Concept naar SEMA

Volgehangen

Hyundai Veloster N Performance Concept

Volgende week opent de SEMA Show in Las Vegas zijn poorten en dat betekent dat we de komende dagen stapels met - soms dubieuze - accessoires volgehangen auto's kunnen verwachten. Hyundai laat weten onder meer deze Veloster N Performance Concept mee te brengen naar het jaarlijkse tunerwalhalla.

Hyundai levert de tweede generatie Veloster niet in Europa en dat lijkt een groot gemis, zeker omdat de wederom markante en asymmetrische hatchback ook in N-vorm wordt geleverd in landen als de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Het is die Veloster N die door Hyundai wordt besprenkeld met een reeks accessoires.

De extraatjes die op deze Veloster N Performance Concept te vinden zijn, dienen meer dan puur een esthetisch doel. Natuurlijk ontbreken zaken als een achterspoiler, een heftige diffuser en opvallend gekleurde details niet, maar ook aan het technische aspect is gedacht. Zo voorziet Hyundai de Veloster van een set raceveren, stabilisatorstangen van Daewon Steel en verstevigt het merk het chassis van de hatchback met extra beugels. De remmerij wordt zowel voor als achter geïnjecteerd met anabolen en Hyundai zet de Veloster N Performance Concept op 19-inch groot lichtmetaal van OZ waar Pirelli P-Zero Corsa-banden omheen zijn gevouwen.

Ook het interieur wordt niet vergeten. Het binnenste wordt onder meer aangekleed met speciale vloermatten, gekleurde gordels en met alcantara bedekte sportstoelen. Dat laatste materiaal wordt overigens in nagenoeg elk hoekje en nisje gelegd. Het goedje bedekt niet alleen het dashboard, maar ook de deurpanelen en de binnenkant van de A-stijlen.

Aan de aandrijflijn wordt niet gesleuteld en dat betekent dat ook deze Veloster N Performance Concept over een 270 pk en 352 Nm sterke geblazen 2.0 beschikt, een viercilinder die altijd is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.