'Hyundai Santa Fe krijgt twee hybrides'

Met en zonder stekker

Hyundai Santa Fe
De nieuwe Hyundai Santa Fe is enkel en alleen met een dieselmotor onder de kap voorgesteld aan het Europese publiek. Als we de berichtgeving van het Engelse Autocar mogen geloven, komt daar verandering in.

De Europese variant van de nieuwe Santa Fe komt aanvankelijk alleen met diesels naar de Europese markt. Zo komt de nieuwe SUV beschikbaar met een 2,0-liter viercilinderdiesel die 150 of 182 pk sterk is. Voor meer dieselkracht staat een 197 pk sterke 2.2 op de lijst. Binnen nu en anderhalf jaar zou de leveringslijst van de nieuwe Santa Fe namelijk worden uitgebreid met twee hybride varianten.

Zo zou de Santa Fe onder andere een mild hybrid-versie krijgen, een variant waarbij de 2,0-liter CRDi-dieselmotor ondersteuning krijgt van een kleine elektromotor en een 0,44 kWh groot accupakket. Daarnaast zou Hyundai een plug-in hybride in het vat hebben zitten, al zijn de details over de samenstelling van deze aandrijflijn nog niet bekend. Zeer waarschijnlijk betreft het een configuratie waarbij de brandstofmotor een benzineblok is. Meer informatie verwachten we later dit jaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum