Hyundai Santa Cruz gesnapt

Hyundai weer aan de pick-up

Hyundai Santa Cruz spyshots

Hyundai werkt aan een relatief compacte pick-up met een hoog lifestyle-gehalte. Deze nieuwkomer is vandaag opnieuw te zien, ditmaal in een set verse camouflagefoto's.

Hyundai liet in 2015 de Santa Cruz Concept zien, een vooruitblik op een compacte pick-up met vier portieren en een korte laadbak die daadwerkelijk in productie zou gaan. Op deze foto's is die productieversie te zien.

In grote lijnen blijft de Santa Cruz trouw aan de lijnen van de concept-car die hem inmiddels vijf jaar geleden voorging. Op dit testexemplaar is wel duidelijk te zien dat de neus van de auto een stuk eigentijdser is geworden. Het geheel vertoont overeenkomsten met auto's als de vernieuwde Santa Fe.

De Hyundai Santa Cruz rolt vanaf volgend jaar van de band in de fabriek in het Noord-Amerikaanse Montgomery, waar Hyundai onder meer de Elantra produceert. Vorig jaar investeerde Hyundai een stevig bedrag van 370 miljoen euro in die productiefaciliteit. De Santa Cruz, die waarschijnlijk niet in Nederland op de markt komt, is overigens geen concurrent voor auto's als de Toyota Hilux en Mitsubishi L200, werkpaarden met een ladderchassis. Deze Santa Cruz deelt waarschijnlijk een deel van zijn techniek met de volgende Tucson. Later dit jaar meer!

 

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.