Hyundai laat nieuwe Grandeur zien

Alles is anders.

Hyundai Grandeur
Hyundai heeft de zesde generatie van de Grandeur aan de wereld voorgesteld. Opnieuw klimt de auto een trede op de ladder.

Twee dagen geleden liet Hyundai een aantal schetsen zien waarop het ontwerp van de nieuwe, zesde generatie van de Grandeur al in zekere mate te zien was. Vandaag maken we kennis met de complete auto, al blijven de Koreanen niet al te vrijgevig met informatie.

Geen Audi-achtige trucjes bij Hyundai. Zetten we de nieuwe Grandeur naast het uitgaande exemplaar, dan is goed zichtbaar dat daadwerkelijk anders is vormgegeven. Volgens Hyundai luidt de nieuwe Grandeur, elders in de wereld Azera geheten, 'een nieuwe designperiode' in. Kijk dan ook niet gek op als we bepaalde details in de toekomst terug gaan zien op grotere modellen van het Koreaanse merk.

In Nederland kennen we de Grandeur-bloedlijn vooral door het gelijknamige model dat tussen 2005 en 2010 op de bestellijsten van Hyundai stond, een auto die de XG-reeks in Nederland opvolgde. Deze nieuwe, zesde Grandeur is gerelateerd aan deze Kia K7/Cadenza.


Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.