Hyundai Grandeur probeert het weer

Hyundai Grandeur
De Hyundai Grandeur, kent u 'm nog? In ons land kon de auto geen potten breken, maar op andere markten doet de auto het beduidend beter. Vandaar dat Hyundai gewoon weer een nieuwe generatie op de Auto Show in Los Angeles neerzet.
Het blijft nog bij deze drie schetsen. Details blijft Hyundai ons vooralsnog verschuldigd. Wel wil het merk benadrukken dat de Grandeur het 'Grand Glide' concept aanhoudt, een designtaal die geïnspireerd is op 'een vogel die sierlijk door het luchtruim beweegt'. Aan de voorkant van de auto monteert Hyundai een grote 'premium' grille, en aan de achterkant zijn er led-achterlichten en een voluptueuze achterbumper.
De Grandeur deelt z'n techniek met de Kia Cadenza, die al eerder het levenslicht zag. Die heeft een 3,5-liter V6 met een vermogen van 290 pk onder de kap en heeft een lengte van 4,97 meter. Die is niet in Nederland te koop, en ook de Grandeur zet voorlopig geen voet meer op de Nederlandse kade. De grootste Hyundai voor de Nederlandse markt wordt de i40, die volgend jaar bij de dealers verschijnt.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.