Hou je vast: Mahindra TUV300 onder het mes

Maar wat is het?

Mahindra TUV300
Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300Mahindra TUV300

Het Indiase Mahindra heeft een hele reeks modellen in zijn leveringsgamma die wij in Nederland helemaal niet kennen. Een van die auto's is de TUV300, een in de basis nog geen vier meter lange SUV die nu is gefacelift. Een klein excuus om weer over de grens te gluren.

Mahindra, een van de automerken van het enorme Mahindra & Mahindra verkoopt in thuisland India een uitgebreide selectie MPV's en SUV's. Zo is de Thar een Wrangler-achtig offroad-kleintje en is de KUV100, waar KUV staat voor Kool Utility Vehicle, een 3,68 meter korte inzending die je zou kunnen zien als een cross-over in het hogere A-segment. Daarboven staat de TUV300, waarbij TUV staat voor Tough Utility Vehicle. Deze in de basis achterwielaangedreven en net geen 4 meter lange SUV maakt gebruik van een ladderchassis en werd in 2015 gepresenteerd. In 2019 wordt hij lichtjes bijgewerkt.

De TUV300 krijgt een nieuwe grille, donkerder uitgevoerde koplampen waarin dagrijverlichting is verwerkt, aangepaste bumpers met skidplates en nieuwe achterlichten met een heldere overkapping. Op foto's 11 en 12 is het exemplaar van voor de facelift te zien.

Op veiligheidsgebied beschikt de TUV300 over zaken als dubbele airbags, ABS en een controlelampje voor de gordels; zaken die op basisversies van Indiase auto's bij lange na niet altijd standaard zijn. De beugel voor het achterop geplaatste reservewiel is vernieuwd en bovenaan de kont vinden we voortaan een kleine achterspoiler. In het interieur zijn de wijzigingen kleiner, hier past Mahindra slechts nieuwe materialen toe. Aan de techniek van de pak 'm beet 1.650 kilo wegende TUV300 wordt verder niet gerommeld. Dat betekent dat de auto wederom leerbaar is met een 100 pk sterke 1.5 driecilinder dieselmotor. De voorheen leverbare 80 pk sterke 1.5 diesel is geschrapt.

De prijs voor deze Indiase pracht? Die is vrij bescheiden. De auto heeft een vanafprijs van ongeveer € 10.700. Onlangs werd het TUV300-gamma uitgebreid met een 40 centimeter langere Plus-editie, een variant die plek biedt aan negen(!) inzittenden. Die variant, met een 120 pk sterke 1.5 diesel in de neus, is nog niet in vernieuwde vorm gepresenteerd.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.