Hongqi S9 toch niet in productie in Italië

Financieel niet te doen

Hongqi S9

Het plan om supercar Hongqi S9 in Italië te gaan bouwen, lijkt na veel onzekerheid definitief niet door te gaan. Silk, dat verantwoordelijk was voor de productie, heeft zich teruggetrokken.

Afgaande op berichtgeving van Automotive News Europe krijgt de Silk Sports Car Company de financiële eindjes simpelweg niet aan elkaar. Als één van de oorzaken wordt genoemd dat het bestuur van de Italiaanse regio Emilia-Romagna een toegezegde bijdrage van enkele miljoenen euro’s toch niet aandurft.

Helemaal als een verrassing komt het niet, want de plannen leken eerder al op losse schroeven te gaan. Begin 2021 kwam naar buiten dat de Chinese Hongqi S9, toen nog een concept-car, in Italië in productie moest gaan. Later dat jaar verscheen de productieversie, en werd onderstreept dat de auto in Italië zou gaan worden gebouwd.  Vorig jaar bleek dat lastiger dan gedacht, al wist de Italiaans/Chinese joint-venture Silk-FAW later te melden dat het goed zou komen. Dat lijkt nu niet te kloppen, want Silk zou zich hebben teruggetrokken uit het project.

Daarmee is het de vraag of we de S9 ooit in het echt gaan zien. Dat is jammer, want het is een tamelijk spectaculair apparaat.  De Hongqi S9 is een plug-in hybride met een 4,0-liter V8, die in totaal maar liefst 1.419 pk levert. Hongqi zelf is een merk uit de stallen van de Chinese gigant FAW. Sinds vorig jaar is het ook in Nederland actief, met de elektrische SUV Hongqi E-HS9.

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens