Er komen toch super-Honqi's uit Italië

Silk-FAW stelt gerust

Hongqi S9

Gaat het samenwerkingsverband Silk-FAW nu wel of geen bloedsnelle Hongqi's bouwen in Italië? Het lijkt er toch echt op. Automotive News meldt dat Silk-FAW bevestigt dat het vasthoudt aan de originele plannen en dat er dus supercars van het Chinese Hongqi in Italië het levenslicht gaan zien.

Begin 2021 kondigde FAW aan dat het geëlektrificeerde en elektrische super- en hypercars van zijn merk Hongqi in Italië wilde produceren. Daar ging First Auto Works (FAW) een samenwerking met engineering- en designbureau Silk EV voor aan. De Hongqi S9, een plug-in hybride exoot met een 4.0 V8 en een systeemvermogen van - schrik niet - 1.419 pk - zou de eerste super-Hongqi zijn die in het Italiaanse Emilia-Romagna gebouwd zou gaan worden. Medio dit jaar wilde de autoriteiten van die Italiaanse regio duidelijkheid, Silk-FAW zou onder meer problemen hebben gehad om de hypotheek voor de te bouwen fabriek rond te krijgen. Goed nieuws voor wie de samenwerking wel interessant vindt: als het goed is krijgt het zijn beslag.

Automotive News meldt op basis van uitspraken van een hoge functionaris van Silk-FAW dat de plannen zoals die oorspronkelijk op tafel lagen gewoon doorgaan. Silk en FAW zeggen hard te werken om de fabriek op poten te zetten. Silk-FAW willen niet alleen de genoemde Hongqi S9 in Italië produceren, er moeten ook meerdere geëlektrificeerde en zelfs volledig elektrische luxueuze super- en 'hypercars' ontwikkeld en gebouwd gaan worden. Aanvankelijk zou de productie van de Hongqi S9 in 2023 aanvangen, al is het nog maar de vraag of dat streven haalbaar is.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.