Honda lanceert Urban EV Concept

Guitige elektrische knipoog naar eerste Civic

Honda Urban EV Concept
Honda Urban EV ConceptHonda Urban EV ConceptHonda Urban EV ConceptHonda Urban EV ConceptHonda Urban EV ConceptHonda Urban EV Concept
Honda rolt behalve de nieuwe CR-V ook de Urban EV Concept de beursvloer op. Een bijzonder guitig concept van een elektrische auto, met een sterke knipoog naar de eerste generatie Civic.

De concept-car staat op een geheel nieuw platform, dat we in 2019 onder de toekomstige elektrische Honda kunnen verwachten. Volgens Honda Motor Co. President en CEO Takahiro kunnen we deze auto in 2019 in productietrim in de showroom zien.

Laag en breed en 100 mm korter dan de Jazz en vooral een stuk hipper. Dat is de eerste indruk die Urban EV Concept geeft. Achter het Honda-logo zien we een blauw schijnsel, het zal een kenmerk worden voor toekomstige elektrische Honda's. In het front kunnen in diverse talen boodschappen geprojecteerd worden, zoals groeten of adviezen aan andere weggebruikers - hopelijk vriendelijke. Je kunt er echter ook op zien hoe vol de accu's zijn.

De aansluiting voor een laadkabel zit in de motorkap.

Aan boord is plek voor vier personen, voorin heeft de auto een bank. Grijze stof en houtaccenten brengen wat sfeer aan boord waar het er verder wel heel erg strak aan toegaat. In het midden vind je wat Honda een zwevende console noemt met een enorm scherm. Buitenspiegels heeft hij niet, camera's zorgen voor zicht achter de auto.

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.