Honda HR-V krijgt compleet nieuwe naamgenoot

Met een vleugje Kuga

Honda HR-V Verenigde Staten

Dat een auto zijn naam deelt met een ander model betekent niet direct dat ze identiek zijn. Honda bewijst dat binnenkort met de HR-V. Het merk haalt de HR-V namelijk naar de Verenigde Staten, maar daar is hij volledig anders dan het hier bekende model.

Met de vorig jaar op de internationale en dus ook Europese markt gebrachte HR-V brak de cross-over behoorlijk met zijn voorganger. Het nieuwe model heeft meer dna van een SUV in zich en heeft met zijn ietwat aflopende daklijn en hoge neus een geheel andere uitstraling. De ene HR-V is echter de andere niet. Zo verkoopt Honda in China twee elektrische versies van de auto met iets afwijkend design, maar met de Amerikaanse uitvoering gaat Honda een stapje verder.

Back to basics Honda HR-V

Honda HR-V (Europa)

Honda geeft een tweetal designschetsen vrij waarmee het de komst van de HR-V naar de Amerikaanse markt aankondigt. Je hoeft bepaald geen HR-V-specialist te zijn om te zien dat de auto er daar compleet anders uit komt te zien dan de HR-V die Honda in Europa en Azië verkoopt. Geen enkel stukje plaatwerk lijkt uitwisselbaar. De Amerikaanse HR-V krijgt een een bijna Ford Kuga-achtige front met relatief hoog boven de grille geplaatste koplampen. Hoewel bepaalde designelementen op deze teaserschetsen ongetwijfeld zijn aangedikt is wel duidelijk dat het bumperwerk met zijn zwarte delen en relatief forse koelopeningen de HR-V een sportievere uitstraling moet geven.

Maar er zijn meer verschillen. De raampartij is anders van vorm. De Amerikaanse HR-V krijgt conventionele deurgrepen in de achterportieren in plaats van in de C-stijl verborgen exemplaren en ook aan de achterkant vertoont de 'USDM HR-V' geen enkele gelijkenis met zijn internationale broertje. We gaan er vooralsnog vanuit dat de Amerikaanse HR-V zijn technische basis deelt met het Europese model, al kan de Amerikaanse consument vast uit meer dan één aandrijflijn kiezen. De Amerikaanse HR-V beleeft waarschijnlijk nog in de eerste helft van dit jaar zijn publieksdebuut.

PRIVATE LEASE Honda HR-V

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum