Holden Commodore krijgt nieuwe V8 met 414 pk

Laatste (en sterkste) der mohikanen

Holden Commodore VFII
Holden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFIIHolden Commodore VFII
Australië houdt uit alle macht vast aan z'n eigen Holden Commodore en om de levensduur nog wat op te rekken, is nu de VFII gelanceerd, met wat updates en een nieuwe 6,2-liter V8.

Eind vorig jaar kregen we een bijgeschaafde Holden Commodore, de VF, te zien en de Australische tak van General Motors vindt het een klein jaar later nodig om het model opnieuw een kleine opfrisbeurt te geven voordat de stekker er straks echt uit gaat. De al 37 jaar in Australië gebouwde Commodore wordt vervangen door een geïmporteerd model, vermoedelijk een Chinese Buick.

De kleine uiterlijke aanpassingen aan de VFII, zoals de gefacelifte VF heet, nemen we ter kennisgeving aan. Het belangrijkste (en leukste) nieuws zit namelijk onder de motorkap van de SS, SSV en topmodel SSV Redline. Daar huist namelijk een nieuwe V8: de LS3. Die is goed voor 414 pk en een koppel van 570 Nm. Het huidige 6,0-literblok levert 367 pk en 530 Nm.

De sprint naar 100 km/h neemt met de nieuwe motor slechts 4,9 seconden in beslag, waarmee het de snelste Commodore aller tijden is. De SS is verkrijgbaar als sedan en stationwagon. De 'Ute', de pick-up in personenauto-jas, krijgt wel de cosmetische aanpassingen, maar moet het helaas doen met een V6.. De grotere - en eveneens licht opgefriste - Caprice krijgt wel de nieuwe V8 aangemeten.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.