Historic Grand Prix op Zandvoort

Historic Grand Prix Zandvoort
Historic Grand Prix ZandvoortHistoric Grand Prix ZandvoortHistoric Grand Prix ZandvoortHistoric Grand Prix ZandvoortHistoric Grand Prix ZandvoortHistoric Grand Prix Zandvoort
Van vrijdag 31 augustus tot zondag 2 september vindt op het circuit van Zandvoort de Historic Grand Prix plaats. Tijdens dit evenement komt een breed scala aan klassieke racewagens in actie.

Er wordt dat weekend geracet in verschillende klassen, onder meer 'Le Mans' sportprototypes, sportscars, toerwagens en GT's. Het hoogtepunt is echter voor veel mensen Grand Prix Masters, waarin een uitgebreide collectie Formule 1-auto's uit de periode 1966 tot 1985 meerijdt. Er worden merken genoemd als McLaren, Lotus, Arrows, Ensign, Tyrrell en Hesketh, allemaal gehuld in de (sponsor-)kleuren van toen.

Voor wie van nog oudere auto's houdt zijn er de klassen 'Grand Prix Cars Pre '61' en 'Grand Prix Cars pre '66', waarin verschillende wagens aan de start verschijnen die jaren geleden deelnamen aan de echte Grand Prix van Nederland, en die in veel gevallen zelfs wonnen.

Meer informatie over de Historic Grand Prix is te vinden in de 24 pagina's tellende autosport-bijlage bij AutoWeek 35, die vanaf aankomende woensdag (29 augustus) in de winkel ligt.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.