Grootste autobouwers verkopen minder in VS

Ford zeven procent minder

Autodealer USA (foto ANP)
Grote autobouwers als General Motors (GM), Ford en Fiat Chrysler hebben hun verkopen in de Verenigde Staten afgelopen maand zien dalen. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde verkoopcijfers over april.

Bij Ford daalden de verkopen van personenwagens en lichte bedrijfsauto's met dik 7 procent , afgezet tegen dezelfde maand vorig jaar. Fiat Chrysler bracht eveneens zo'n 7 procent minder auto's aan de man en bij General Motors (GM) zakten de verkopen met bijna 6 procent in. Toyota noteerde verder een min een dik 4 procent en Nissan van 1,5 procent.

Kenners hielden al rekening met een afname van de verkopen, maar dat de daling zo sterk zou zijn, hadden ze niet voorzien. Een van de oorzaken van de bekoelde Amerikaanse autoafzet is waarschijnlijk dat de prijzen van auto's afgelopen jaar wat zijn opgelopen. Daar staat echter tegenover dat veel voertuigen afgelopen maand tegen fikse kortingen zijn verkocht.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.