Gran Turismo S nu ook als Automatic

Gran Turismo S nu ook als Automatic
Rijden in een Maserati Gran Turismo S kon vooralsnog alleen in combinatie met een gerobotiseerde handbak. Binnenkort komt daar echter verandering in dankzij de komst van de Gran Turismo S Automatic.
De Automatic krijgt de beschikking over een zestraps automaat van ZF. Onder de kap ligt nog steeds een 4,7-liter V8, goed voor 440 pk. Het maximumkoppel bedraagt 490 Nm. De GranTurismo S Automatic verschilt op een aantal vlakken van de andere Gran Turismo's. Zo zijn de nieuwe mini-skirts onder de portieren zodanig vormgegeven dat de dynamiek van het zijprofiel en de nieuwe 20 inch wielen met "Drietand" design nog beter uitkomen.
Het Skyhook wielophangingsysteem is voorzien van voortdurend instelbare schokdempers die zorgen voor een beter rijcomfort. Maserati verhoogt de passieve veiligheid door de introductie van een nieuwe generatie passagiersairbag met Low Risk Deployment functionaliteit. Verder biedt Maserati nu Bluetooth Wireless Technology en een optioneel leverbare Ipod interface, in aanvulling op het Maserati Multi Media Systeem.
Maserati toont de Gran Turismo S Automatic op de Autosalon van Genève. We verwachten de auto in de zomer bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.