Gesnapt: Mazda 3 MPS

Mazda 3 MPS
Mazda 3 MPSMazda 3 MPSMazda 3 MPSMazda 3 MPSMazda 3 MPS
Meestal duurt het even voordat merken met de snelle versies van hun modellen gaan testen, maar Mazda kiest bij de 3 voor een andere strategie. Zodoende rijdt de Mazda 3 MPS nu al z'n testrondjes op de Nordschleife.
De hatchbackversie van de 3 is nog niet onthuld, dus over de MPS weten we al helemaal geen details. Zo is de motorisering nog een groot vraagteken. Voorlopig rekenen we dus maar op de huidige motorisering, de 2,3-liter viercilinder turbomotor met rond de 260 pk. Dat de krachten weer naar de voorwielen gaan, beteugeld door een sperdifferentieel, is wel zeer waarschijnlijk.
Het is Mazda in ieder geval menens, getuige de forse achterspoiler en de twee dikke uitlaatpijpen. Een flinke luchthapper in de motorkap maakt duidelijk dat Mazda nadrukkelijk de Impreza van landgenoot Subaru op de korrel heeft. Ook de Focus RS van (nu nog?) concerngenoot Ford lijkt een logische concurrent, want die heeft ook voorwielaandrijving en een sperdifferentieel in combinatie met veel vermogen.
Mazda maakt waarschijnlijk haast met de 3 MPS, omdat ook de concurrentie binnenkort de nieuwe hot hatches lanceert. Renault werkt hard aan de Mégane RS, terwijl ook de Volkswagen Golf GTI staat te trappelen om het strijdgewoel te betreden. We verwachten de Mazda 3 MPS eind volgend jaar in de showrooms. De gewone Mazda 3 Hatchback staat op de Autoshow van Bologna.

PRIVATE LEASE Mazda 3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum