Gesnapt: BMW X3 'M'

Krijgt M40i échte M-broer?

BMW X3 M
De nieuwe X3 is er voor het eerst als M40i, maar daar lijkt het niet bij te blijven. BMW's M-divisie lijkt namelijk een volwaardige M-versie in het vat te hebben zitten.

In juni lanceerde BMW de derde generatie van de X3, het X-model dat op termijn tot een volledig nieuwe X4 zal leiden. Voor het eerst in het bestaan van de X3 is de auto ook als M40i te krijgen, een nét geen echte M die met z'n 360 pk en 500 Nm sterke 3,0-liter zes-in-lijn zeer potent voor de dag komt. Die M40i lijkt niet de enige nieuwe X3-variant te zijn. BMW's M-divisie lijkt namelijk aan het testen te zijn geslagen met een volwaardige M-versie.

Mocht de X3 M daadwerkelijk op de markt verschijnen, dan ligt het in de lijn der verwaching dat de auto de 431 pk en 550 Nm sterke 3,0-liter zes-in-lijn van de M3 en M4 in het vooronder krijgt. Naast over grotere spierkracht, zal de X3 M uiteraard over een M-onderstel, sterkere remmerij en een stevige bodykit beschikken. We wachten af.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum