Gereden: Infiniti G37 Cabriolet

Infiniti G37 Cabriolet
We zien graag dat een automerk lef toont. En je kunt veel zeggen van Infiniti, maar lef tonen dat doen ze. Want niet veel merken durven in deze tijden met een cabriolet te komen waar het goedkoopste model over 320 pk beschikt. Wij reden de nieuwe G37 Cabriolet in Californië.
Infiniti moet in Europa nog naam maken, maar in het noorden van Los Angeles zien we opvallend veel auto's van Nissans luxedivisie rijden. De Cabriolet waar wij mee rijden heeft een stalen dak. In tegenstelling tot sommige bij concurrenten doet deze constructie geen afbreuk aan het lijnenspel van de Infiniti.
De 3,7-liter V6 onder de kap is verwant aan de motor uit de Nissan 370Z. Met het geluid is het dik in orde en ook over de 320 pk hoort u ons niet klagen. Het verbruik is het grootste minpunt, maar het feit dat de gehele aandrijflijn verwantschap vertoont met die van de Z-cars, maakt voor ons een hoop goed.
Helaas tordeert de G37 wel. De auto is minder stijf dan z'n belangrijkste concurrenten, de BMW 3-serie Cabriolet en de Audi A5 Cabriolet. Een vergelijkende test moet uitwijzen of dit verschil dusdanig groot is dat de keuze toch op de Duitse brigade valt. Lees de volledige posterstory met de Infiniti G37 Cabriolet in AutoWeek 18, die nu in de winkels ligt.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.