General Motors komt met twee nieuwe EV's

'GM gelooft in elektrische toekomst'

General Motors aan de EV
De Volt- en Bolt-avonturen smaken bij General Motors naar meer. Het concern laat weten dat het twee nieuwe EV's in het vat heeft zitten.

De Chevrolet Bolt krijgt op relatief korte termijn gezelschap van twee stekkerbroers. General Motors laat weten dat het binnen nu en anderhalf jaar twee volledig nieuwe EV's op de markt brengt, en dat is nog maar het begin.

Die twee nieuwkomers zijn namelijk de eerste van maar liefst 20 elektrische auto's die The General tussen nu en 2023 lanceert. Het Amerikaanse concern laat weten dat het gelooft in een volledig elektrische toekomst, maar dat een dergelijke toekomst niet haalbaar is door alleen auto's met een batterij op de markt te brengen. Verwacht dan ook een grotere focus van de gigant op auto's met een brandstofcel aan boord. De Amerikanen geven al een afbeelding vrij waarop diverse nieuwe, onder een doek geplaatste EV's te zien zijn. General Motors gaat voor genoeg afwisseling te zorgen, we lijken namelijk ook sportief getekende modellen te zien.

GM laat dan ook weten dat het de 'SURUS' in de ontwikkelingskamers heeft staan. De SURUS, wat staat voor Silent Utility Rover Universal Superstructure, is een concept-car die gebruikmaakt van het ladderchassis van een 'heavy duty' pick-up en die aangedreven wordt door twee elektromotoren. Vorig jaar rond deze tijd liet Chevrolet al een militaire Colorado met een brandstofcel aan boord zien.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.