Gemiddelde prijs tweedehands auto ruim 23.000 euro

+ 18,4 procent in één jaar tijd

AutoWeek 12 2018 Magazine occasion dubbeltest Merc

De vraag naar tweedehands auto's is nog altijd groot en dat heeft uiteraard zijn effect op de gemiddelde prijs die je voor een occasion moet neertellen. Autoscout24.nl doet de gemiddelde prijs van de op zijn site aangeboden gebruikte auto's uit de doeken. Die bevestigt de trend voor de zoveelste maand op rij.

In mei was de gemiddelde prijs van een op Autoscout24.nl aangeboden tweedehands auto €23.337. Dat is 510 euro meer dan in april dit jaar (+2,2 procent) en maar liefst €3.620 meer dan in mei 2021. Let wel, we hebben het over een stijging van de gemiddelde prijs met maar liefst 18,4 procent. De  prijsstijging houdt uiteraard verband met de almaar toenemende vraag naar gebruikte auto's en de achterblijvende verkoop van nieuwe auto's.

Volgens de verkoopsite is de gemiddelde prijs van een tweedehands auto nergens anders in Europa zo hard gestegen dan in Nederland. Toch zijn gebruikte auto's op het platform van Autoscout24 in een aantal andere Europese landen gemiddeld stevig duurder. Zo bedraagt de gemiddelde occasionprijs in Duitsland €27.325 en in Frankrijk €26.842. In Oostenrijk bedraagt de gemiddelde prijs van een occasion op de website €25.965 en in België €23.410. Opvallend: in Frankrijk nam de gemiddelde vraagprijs van een gebruikte auto in mei juist af ten opzichte van april, zij het met een bescheiden 1,8 procent.

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.