Gelekt: nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Gelikte CLS houdt het niet droog

Mercedes-Benz CLS-klasse gelekt
Mercedes-Benz CLS-klasse gelektMercedes-Benz CLS-klasse gelektMercedes-Benz CLS-klasse gelektMercedes-Benz CLS-klasse gelektMercedes-Benz CLS-klasse gelektMercedes-Benz CLS-klasse gelekt
Helaas voor Mercedes-Benz heeft het de volledig nieuwe CLS-klasse niet geheim weten te houden tot de onthulling, die voor de Los Angeles Auto Show gepland stond.

Het Australische Motoring was blijkbaar zo enthousiast bij het zien van de foto's van de derde generatie CLS-klasse dat het in een opwelling besloot een reeks foto's vast online te zetten.

Eerlijk is eerlijk: het uiterlijk van deze nieuwe CLS-klasse, die dus toch geen CLE-klasse gaat heten, is geen verrassing meer. Mercedes-Benz heeft middels een reeks teasers al heel wat van het uiterlijk van de auto vrijgegeven en ook de ingepakte exemplaren die de laatste maanden opdoken, lieten weinig meer aan de verbeelding over. De CLS-klasse is ook in zijn derde generatie weer een gelikt getekende 'vierdeurscoupé'. De achterzijde vertoont grote overeenkomsten met Mercedes' échte coupés als de C-, E- en S-klasse Coupé.

De nieuwe CLS-klasse zal profiteren van een behoorlijke gewichtsreductie, de E-klasse slankte bij zijn generatiewissel immers zo'n 100 kilo af. Liefhebbers van brute pk's kunnen uiteraard weer een AMG-variant verwachten. De terugkeer van de Shooting Brake lijkt wegens het marginale succes van die variant op losse schroeven te staan. Spoedig hebben we alle details én natuurlijk betere foto's!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (117) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum