Gefacelifte elektrische Mercedes-Benz EQV weer gespot

Technisch spannend

Mercedes-Benz EQV spyshots
Mercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshotsMercedes-Benz EQV spyshots

Mercedes-Benz werkt al een tijdje aan een opfrisser voor de EQV, het elektrisch aangedreven equivalent van de V-klasse. Het uiterlijk van de Mercedes-Benz EQV verandert minimaal, mogelijk zit er op technisch vlak meer nieuws in het vat.

Lang voordat Mercedes-Benz het doek trok van zijn elektrische paradepaardjes EQS, EQE en hun SUV-varianten verscheen er al een elektrische V-klasse. Die doopte Mercedes-Benz EQV en behalve met de elektrische aandrijflijn onderscheidt hij zich van de V-klasse met een wat andere neus. Binnenkort is de presentatie van de licht herziene EQV, die er vervolgens weer een paar jaar tegenaan kan. Daarbij mogen we vooral hopen op enigszins verbeterde techniek.

De Mercedes-Benz EQV heeft nu een accupakket met een nettocapaciteit van 90 kWh. Best fors dus al en genoeg voor een elektrisch rijbereik van 355 km (WLTP). Dikke kans dat een wat efficiëntere energiehuishouding in de gefacelifte EQV de actieradius nog wat vergroot. Wat betreft laden zit de EQV met 110 kW snellaadvermogen al best goed, maar wellicht is daar eveneens wat winst behaald.

Zoals gezegd vallen de uiterlijke wijzigingen naar verwachting wel mee. We zien er nu iets meer van dan afgelopen zomer. De afgeplakte neus kan betekenen dat de voorbumper iets anders ingedeeld is en waarschijnlijk punt Mercedes de grotendeels in glanzend zwart afgewerkte grille wat bij. Verder krijgen de koplampen een iets andere invulling, met wat hoger geplaatste dimlichten en een dunnere streep ledverlichting erboven voor de dagrijverlichting. We verwachten de onthulling van de herziene Mercedes-Benz EQV op zijn vroegst begin volgend jaar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.