Elektrische Mercedes-Benz EQV als camper

Elektrisch op vakantie

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz heeft al geruime tijd kampeerauto's op basis van de V-klasse en de Vito in het modellenaanbod: de Marco Polo en Marco Polo Activity. De EQV, het elektrische equivalent van de V-klasse, komt nu ook als camper op de markt.

De elektrische EQV wordt niet door Mercedes-Benz zelf omgebouwd naar een kampeerauto. Waar de Marco Polo door Westfalia wordt opgebouwd, verzorgt het Zwitserse bedrijf Sortimo de conversie voor de EQV. Daarbij kun je als klant zelf kiezen hoe je camper eruit komt te zien. Sortimo biedt onder meer een uitklapbaar dak, maar ook een multifunctionele doos met daarin een opvouwbaar bed en een keukenblok voorzien van een wastafel, koelkast en fornuis. Op het dak zitten twee zonnepanelen met een totale output van 400 Watt, waarmee de startaccu en de accu voor de kampeervoorzieningen opgeladen kan worden. Bij de opbouw is gebruik gemaakt van lichtgewicht materialen om de impact op de actieradius van de EQV te minimaliseren.

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQV

De kampeer-EQV is net als de reguliere variant leverbaar in twee uitvoeringen: als EQV 250 met een accupakket van 60 kWh of als EQV 300 met een capaciteit van 90 kWh. Met de 250 kom je 213 tot 236 kilometer ver, terwijl de 300 pas na 326 tot 363 kilometer zonder stroom staat. Ook is de camper in twee lengtematen verkrijgbaar: 5,14 of 5,37 meter. De prijs van de ombouw vermeldt Mercedes-Benz niet, maar de EQV 300 kost in Nederland standaard al €73.901. Reken er dus maar op dat de prijs van de camper boven de ton in euro's uitkomt.

Op jacht naar informatie over kampeerauto's in de vorm van nieuws én tests? Met AutoWeek Campers blijf je volledig op de hoogte van het nieuwe en gebruikte camperaanbod en alles wat een camper te bieden heeft.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum