Elektrische Mercedes-Benz EQV onder het mes

Meer elektrische lading?

Spyshots Mercedes-Benz EQV
Spyshots Mercedes-Benz EQVSpyshots Mercedes-Benz EQVSpyshots Mercedes-Benz EQVSpyshots Mercedes-Benz EQVSpyshots Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz voert binnenkort een facelift door op één van zijn grootste elektrische auto's. We hebben het dan niet over de nog kakelverse EQS of EQS SUV, maar over de Mercedes-Benz EQV. Op deze foto's is die vernieuwde elektrische ruimtereus voor het eerst te zien.

Het is inmiddels zo'n drie jaar geleden dat Mercedes-Benz het doek trok van de EQV, de volledig elektrische EQ-versie van de V-klasse. De V-klasse is op zijn beurt weer de personenautovariant van de Vito waarvan in de vorm van de e-Vito ook een elektrische uitvoering bestaat. In het zonovergoten Spanje is een ingepakte Mercedes-Benz EQV gefotografeerd die erop wijst dat de elektrische balzaal spoedig wordt opgefrist.

Ga er overigens niet van uit dat je hart straks een slag overslaat als je de herziene EQV voor het eerst te zien krijgt. Mercedes-Benz voert zo te zien namelijk slechts wijzigingen door aan de koplampen, achterlichten, bumpers en grille.

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQV (2019-2022)

Momenteel levert Mercedes-Benz de EQV in Nederland alleen met een 204 pk sterke elektromotor die zijn energie uit een 90-kWh accu trekt. Wel kun je kiezen uit twee lengtematen: L2  en L3. Beide varianten komen maximaal 355 kilometer ver op een volle accu. Daar ligt dus nog enige ruimte voor verbetering.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum