Geen opvolger voor Citroën Nemo en Peugeot Bipper

Eigen aanbod voldoende

Citroën Nemo
Er komen geen opvolgers voor de Citroën Nemo en de Peugeot Bipper. Dat ving AutoWeek op tijdens de introductie van de nieuwe Berlingo.

Citroën is momenteel druk bezig met het voorbereiden van de uitrol van de hagelnieuwe Berlingo. Die nieuwe generatie van de Franse ludospace krijgt natuurlijk weer een Peugeot-broertje, een auto die niet meer Partner maar Rafter heet. Voor het eerst krijgt de Franse tweeling een Opel-familielid, de nieuwe Combo. Daarmee is de nieuwe Combo dus geen Opel-versie van de Fiat Doblò meer. De voorheen in Nederland leverbare Citroën Nemo en Peugeot Bipper krijgen definitief geen opvolger, zo vingen we op tijdens de introductie van de Berlingo.

De Citroën Nemo en Peugeot Bipper en diens personenversies Nemo Multispace en Bipper Tepee waren in feite ook helemaal geen PSA-producten. Dit compacte tweetal was namelijk gebaseerd op de Fiat Fiorino/Qubo. Citroën vertelt dat er geen nieuwe kleine besteller naast de Berlingo komt. Daarvoor zou een eigen platform moeten worden omtwikkeld, iets wat volgens de Fransen de investering niet waard is.

PRIVATE LEASE Citroën

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.