Gedwongen ontslag dreigt voor 1.600 Opel-medewerkers

Bezuiniging wegens crisis

Opel logo 2020

Bij Opel haalt men de broekriem aan vanwege de coronacrisis. Een deel van de besparingen is afkomstig van een krimp in het werknemersbestand, maar dat gaat niet zo snel als Opel had gehoopt.

Er moeten in totaal maar liefst 2.100 banen verdwijnen bij Opel in Duitsland. Een forse aderlating voor het merk, dat zich helaas genoodzaakt ziet om de kosten omlaag te brengen wegens de gevolgen van de coronacrisis. Uiteraard wil men zoveel mogelijk voorkomen dat er gedwongen ontslagen vallen en daarom heeft Rüsselsheim geprobeerd om met ontslagvergoedingen en vervroegde pensioensregelingen in te spelen op vrijwillig vertrek. Dat blijkt echter niet voldoende.

Het merk liet aan Automobilwoche weten dat er tot op heden pas zo'n 500 mensen gebruik hebben gemaakt van deze regelingen, dus staan er nog altijd 1.600 arbeidsplaatsen op de eliminatielijst. Opel kijkt nu naar opties om ook die zoveel mogelijk op vrijwillige basis te laten verdwijnen, maar men waarschuwt dat er gedwongen ontslagen op de loer liggen. Naar verluidt wordt er vooral ingezet op het schrappen van secundaire en tertiaire functies op het hoofdkantoor in Rüsselsheim.

Rüsselsheim moet kleiner

Verder werd een krappe maand geleden bekend dat Opel ook delen van het hoofdkantoor en het terrein eromheen wil verkopen. "Dat was drie jaar geleden zelfs nog groter dan Monaco", verklaarde het merk toen aan hetzelfde medium. Nu Opel onder PSA valt, is een deel van haar voorheen zelfstandige werkzaamheden waarschijnlijk ook makkelijker over te hevelen naar het Franse moederbedrijf.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (17)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.