Friesland aan de blauwe diesel

Fossielvrij door het Noorden

Blauwe Diesel - Tamoil
Biobrandstofleverancier Future Fuels is in Friesland begonnen met het leveren van zogenaamde blauwe diesel aan particulieren. Daardoor is het in het noorden van het land mogelijk om op compleet fossielvrije diesel rond te rijden.

Blauwe diesel is door toegevoegde kleurstoffen letterlijk blauw van kleur en wordt volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Daarom is het biologisch afbreekbaar, emisiearm en volgens Future Fuels ook nog eens CO2-neutraal. Producent Neste vertelt aan de NOS dat de uitstoot van CO2 met maar liefst 90 procent afneemt en er ook minder koolmonoxide wordt uitgestoten. Blauwe diesel wordt gemaakt van afvalproducten uit de voedingsmiddelenindustrie.

Blauwe diesel is vanaf nu in Friesland verkrijgbaar bij zes tankstations van onder meer Tamoil. De brandstof is wel duurder dan de reguliere variant. Het verschil van zo'n 20 cent per liter wordt volgens de producent echter (deels) opgevangen door een lager verbruik, want behalve schoner moeten auto's ook zuiniger worden van 'B100'. Dat is diesel die 100 procent fossielvrij is, mengvormen bestaan ook.

Lezersreacties (105) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.