‘Franse autoverkopen bijna weer op oude niveau’

Overheidsinjectie helpt

Renault Captur

Dat Frankrijk uit de lockdown is gekropen is volgens Franse analyses terug te zien in de autoverkoop. Voor deze maand wordt een vrijwel gelijke verkoop als die van juni 2019 verwacht.

Dat meldt Automotive News Europe op basis van Franse gegevens van brancheorganisatie La Plateforme Automobile. Volgens directeur Marc Mortureux lopen de verkoopcijfers van deze maand tot nu toe gelijk aan de verkoopcijfers van dezelfde maand een jaar geleden. Toen werden 230.967 nieuwe auto's geregistreerd. Het bureau publiceert zijn definitieve cijfers op 1 juli. 

Doordat consumenten de aankoop van een nieuwe auto de laatste maanden hebben uitgesteld, ligt de vraag volgens Mortureux nu veel hoger is dan verwacht. De Franse auto-industrie draait echter nog maar op 60 procent van zijn kunnen in vergelijking met de periode van voor de coronacrisis.

De hardste klappen vielen voor Frankrijk in april: toen leverde de auto-industrie 89 procent van de registraties in. In mei noteerde Frankrijk een daling van 50 procent. Volgens Franse media lijkt het plan van president Emmanuel Macron te werken. Hij heeft een kist vol staatsgeld klaarstaan om de autoverkoop een impuls te geven. Zo komt er een aankoopsubsidie voor zo’n 200.000 nieuwe (schonere) auto’s.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.