Ford Transit krijgt grootste airbag ooit

Ford Transit krijgt grootste airbag ooit
De 15-persoons Ford Transit zet een nieuw record: het personenbusje gaat beschikken over de grootste airbag ooit. De gordijnairbag, die langs alle zijruiten van de Transit kan opblazen, is 4,6 meter lang.

Wanneer een auto van de zijkant geraakt wordt bij een aanrijding, of over zijn as over de kop draait, biedt een gordijnairbag uitkomst. In veel auto's zitten al gordijnairbags, maar bij lange personenbusjes is dat wat lastiger. Daarom gaat Ford nu één lange gordijnairbag plaatsen in de 15-persoons Transit.

De airbag meet 4,6 meter in lengte en heeft een volume van 120 liter. Dat is ongeveer drie keer zoveel als een gordijnairbag in bijvoorbeeld een Mondeo. De airbag is door Ford ontwikkeld in samenwerking met TRW Automotive, een bedrijf dat zich specialiseert in actieve en passieve veiligheidssystemen.

De airbag vult zich in een fractie van een seconde. Dat gebeurt door twee van de grootste airbag-opblaasmechanismen ooit. Ondanks de grootte claimt Ford dat de airbag net zo snel op vol volume is en net zo lang op dat volume blijft als een gewone gordijnairbag.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.