Ford Transit en Transit Custom krijgen 'slimme spiegel'

Ook voor oudere busjes

Ford Transit spiegel

Ford brengt een 'slimme spiegel' op de markt, die bestuurders van de Transit en Transit Custom beter zicht naar achteren moet geven. Deze binnenspiegel kan ook in oudere busjes worden geïnstalleerd.

Wie wel eens met een gesloten bestelbus zonder ramen achterin op pad is geweest, weet dat het zicht naar achteren behoorlijk tegenvalt. Op enkel de buitenspiegels en dodehoekspiegels rijden lukt wel, maar een heel deel achter de auto blijft onzichtbaar. Om daarop in te spelen, heeft Ford een digitale binnenspiegel ontwikkeld die dankzij een camera achterop de bus kan laten zien wat er daar gebeurt. Wil je simpelweg zicht hebben op wat er in de bus zelf gebeurt achter je, dan kun je de met een lcd-scherm uitgeruste binnenspiegel ook nog gewoon als een normale spiegel gebruiken. Ook is de helderheid aan te passen al naar gelang hoe licht het is.

Een dergelijke oplossing is zeker niet nieuw, maar wel voor de Transit en Transit Custom. Ford stelt dat de spiegel beschikbaar is voor deze twee bestelbussen met achterportieren zonder ramen erin. Op Transits van na 2014 en Transits Custom van na 2012 kan-ie worden geïnstalleerd. Het is een nuttige maar zeker niet heel goedkope oplossing: € 967 kost het en het kan bij elke Ford-dealer besteld en geïnstalleerd worden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum