Ford steekt bijna 900 miljoen euro in fabriek Zuid-Afrika

Modernisering en uitbreiding

Ford steekt bijna 900 miljoen euro in fabriek Zuid-Afrika
Ford steekt bijna 900 miljoen euro in fabriek Zuid-AfrikaFord steekt bijna 900 miljoen euro in fabriek Zuid-AfrikaFord Ranger spionageFord Ranger spionageFord Ranger spionage

Ford zet fors in op zijn Zuid-Afrikaanse productie. De fabrikant steekt omgerekend krap €900 miljoen in de productiefaciliteiten in Silverton.

Ford bouwt in het Zuid-Afrikaanse Silverton momenteel de Ranger. Niet alleen voor lokale verkoop, want ook 'onze' Rangers komen daarvandaan. De faciliteit aldaar krijgt de komende jaren meer werk voor z'n kiezen. De volgende generatie van de Ranger komt immers in 2022 en dat wordt een tweelingbroer van een nieuwe pick-up van Volkswagen. De opvolger van de Amarok zal in dezelfde fabriek van de band rollen als de Ranger. Daarom moet de productiecapaciteit omhoog, van 168.000 auto's op jaarbasis naar 200.000.

De investering brengt meer met zich mee. De uitbreiding gaat natuurlijk hand in hand met meer mankracht; er komen 1.200 banen bij in Silverton. In totaal werkt er als alles op z'n pootjes terecht is gekomen 5.500 man in Silverton. De toeleveranciers voor de Ford-fabriek krijgen er naar schatting in totaal zelfs 10.000 werknemers bij om de uitbreiding te faciliteren. Verder wordt de fabriek behalve uitgebreid ook gemoderniseerd. Dat moet de kwaliteit van de producten verbeteren, maar ook een steentje bijdragen aan een klimaatvriendelijkere gang van zaken. In 2024 hoopt Ford in Silverton zelfvoorzienend én CO2-neutraal te opereren.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.