Ford Puma nu al teruggeroepen vanwege airbagproblemen

‘Aantal auto’s in Nederland’

Ford Puma

De nieuwe Ford Puma is nog maar net bij de Nederlandse dealers gearriveerd, maar wordt nu al teruggeroepen naar de garage. De bestuurdersairbags kan, nadat ‘ie is afgegaan, loskomen uit het stuur.

Ford benadrukt tegenover het Britse Whatcar dat de veiligheid niet in het geding komt en de airbag bij een eventueel ongeval nog steeds voldoet aan de wettelijke vereisten. Onder bepaalde omstandigheden is het echter mogelijk dat de bestuurdersairbag niet in het stuur blijft zitten nadat deze is geactiveerd bij een ongeluk. Het gaat om Puma’s die tussen november 2019 en januari dit jaar zijn geproduceerd.

De Nederlandse importeur is op de hoogte van de terugroepactie en zegt tegen AutoWeek dat ook in Nederland een aantal auto’s wordt teruggeroepen. Een aantal andere auto’s dat al wel in Nederland staat, maar nog niet aan hun nieuwe baasje is overgedragen, ontvangt de update voordat de sleutels aan de klanten worden gegeven.

PRIVATE LEASE Ford Puma

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum