Ford geeft nieuwe Bronco kleinere broer

Bronco wordt familie

Ford Bronco en baby-Bronco

Begin vorig jaar gaf Ford eindelijk het verlossende antwoord op de vraag of het merk ooit nog met een Bronco op de proppen komt. De Bronco, die komt er.  Nu blijkt die nog niet gepresenteerde nieuwkomer ook nog eens een broertje te krijgen.

Website Off-road.com heeft een foto op weten te duikelen die in oktober gemaakt zou zijn tijdens een dealerbijeenkomst in Las Vegas. Tijdens een diapresentatie liet Ford een nieuwe, tot op heden nog onbekende SUV zien. Het gaat om de auto die op de drie schermen is te zien. De auto die hier in beeld is gebracht, is níet de Bronco waarvan Ford de komst in januari vorig jaar bevestigde. Van die auto zien we, op de afbeelding waarop het zijaanzicht van de oranje nieuweling is te zien, wel een schaduw. Het ligt in de lijn der verwachting dat de oranje SUV op deze foto's een kleiner broertje van de Bronco wordt, een auto waar Ford mogelijkerwijs de naam 'Maverick' op plakt. De laatste keer dat we die modelnaam in Europa tegenkwamen, was tussen 1993 en 1998 op Fords versie van de Nissan Terrano II.

Het vooralsnog naamloze nieuwe model lijkt net als de nieuwe Bronco een hoekige, stoere koets te krijgen. We zien een SUV met ronde LED-koplampen en een grille waarin merknaam Ford groot is aangebracht. De toevoeging van nóg een nieuwe SUV aan het modellengamma past bij de nieuwe weg die Ford onlangs is ingeslagen. In de Verenigde Staten legt Ford zich, op een handjevol auto's als de Mustang na, nagenoeg volledig toe op SUV's en cross-overs.

 

 

PRIVATE LEASE Ford Bronco

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
DirectLease
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 509
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.