Officieel: Ford Bronco keert terug!

Oude naam nieuw in 2020

Ford Bronco
Om de zoveel tijd keren geruchten terug over de komst van een nieuwe Ford Bronco. Vandaag heeft Ford zélf bevestigd dat de offroader terugkeert.

Begin deze maand maakte Ford bekend een stevig elektro-offensief op stapel te hebben staan. Autoland wordt onder meer getrakteerd op een hybride Mustang, een hybride F-150, een elektrische cross-over én een 'grote autonome auto'. Vandaag maakt Ford wereldkundig dat de Bronco terugkeert.

Al in 2004 kwam Ford met een Bronco Concept op de proppen, een studiemodel dat diesel slurpt én dankzij stikstofoxide extra vermogen kon opwekken. De Bronco, die op bijzondere wijze een televisieberoemdheid werd door als vluchtauto van de van moord verdachte acteur O.J. Simpson te worden ingezet, komt in 2020 terug op de markt als 'midsize SUV'. De auto zal samen met de volgende generatie van de Ranger, ook een model dat na jarenlange afwezigheid terugkeert naar de Noord-Amerikaanse markt (2019), in Ford's fabriek in Michigan gebouwd worden.

Ford beschrijft de Bronco als een "[...] 4x4 zonder compromissen" bedoelt voor "[...] wie graag ver buiten de stad op avontuur gaat". Het lijkt er dan ook sterk op dat Ford met de Bronco met scherp wil schieten op de nieuwe generatie Jeep Wrangler.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.