'Ford Fusion wordt Subaru Outback-achtige'

Succes najagen

Ford Fusion Facelift Mondeo
In april werd bekend dat Ford zijn Amerikaanse leveringsprogramma de komende jaren heftig stroomlijnt. Voor de modelnaam Fusion lijkt een andere toekomst weggelegd.

Eerder dit jaar maakte Ford bekend dat het praktisch al zijn reguliere personenauto's de komende jaren uit het Amerikaanse leveringsprogramma knipt. Alleen SUV's als de Ecosport, Escape (onze Kuga), de Edge, de Explorer en de Expedition blijven samen met pick-ups, de Mustang en de Focus Active over. Dat betekent dat de Fusion, bij ons bekend als de Mondeo, ergens de komende jaren eveneens van de prijslijsten verdwijnt. De modelnaam blijft mogelijkerwijs echter bestaan.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News dat gesproken heeft met twee anonieme bronnen. Ford zou de Fusion zoals de Amerikanen hem nu kennen in 2020 uit de Amerikaanse showrooms halen. Ford zou de modelnaam echter bewaren voor een rivaal voor de Subaru Outback, die in de Verenigde Staten behoorlijk populair is. Subaru verkocht in The States vorig jaar 188.886 Outbacks, dik 3 procent meer dan in het jaar ervoor. Tussen januari en juni van dit jaar verkocht Subaru bijna 91.000 Outbacks, bijna zes procent meer dan in de eerste zes maanden van 2017. Ook Ford zou een dergelijke opgehoogde station met 'SUV-aankleding' wel zien zitten.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.