Ford Fusion Hybrid zet zuinigheidsrecord

Ford Fusion Hybrid
Wie zegt dat mid-size sedans niet zuinig kunnen zijn, heeft nog geen kennisgemaakt met de Ford Fusion Hybrid. Tijdens een zuinigheidsrit heeft de Ford een record neergezet voor het rijden op een tank benzine.
Een team Ford-ingenieur reed namelijk samen met NASCAR-coureur Carl Edwards 1.445,7 mijl (2326 kilometer) met de hybride. Dit betekent een gemiddeld verbruik van 2,9 liter per 100 kilometer. De groep testrijders was maar liefst 69 uur onderweg voordat de tank leeg was.
De Ford-ingenieurs reden uiteraard op een lage en zo constant mogelijke snelheid. Verder anticipeerden de rijders op het afremmen van ander verkeer en het naderen van stoplichten. De ramen bleven dicht en de airconditioning werd zoveel mogelijk uitgeschakeld.
De Fusion Hybrid is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Ford heeft geen plannen om de auto naar de Europese markt te halen. In 2011 komt het merk wel met een elektrische sedan naar ons continent.

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.