Fords Fusion op z'n SEMA's

Fords Fusion op z'n SEMA's
In de aanloop naar de SEMA Show in Las Vegas begint er het nodige los te komen op tuningsgebied. Ford liet vier Fusions onder handen nemen door evenzoveel tuningboeren.

Over smaak valt niet te twisten en da's in het geval van de jaarlijkse SEMA tuningsbeurs in Las Vegas soms maar goed ook. Hoewel, we hebben ze erger toegetakeld gezien dan de Fords Fusion die je hier ziet. In opdracht van de fabrikant pakten de firma's Ice Nine Group, MRT Performance, Tjin Edition en 3dCarbon de Amerikaanse versie van 'onze' Ford Mondeo beet.

De groene van Ice Nine is geïnspireerd op de V8 Supercar Series en heeft 'road race styling and performance for the street'. Onder de kap ligt een 1,6-liter EcoBoost-motor die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De witte is van de firma 3dCarbon en wordt aangedreven door een tweeliter EcoBoost-motor, die z'n krachten via een zestraps SelectShift-bak naar alle vier de wielen stuurt. Deze auto is volgens z'n scheppers 'geïnspireerd op de elegante, sophisticated styling van de klassieke Europese sedan'.

Het beige exemplaar van Tjin Edition heeft dezelfde aandrijflijn als die van 3dCarbon en is uitgerust met 'de beste aftermarket-producten die er zijn'. Tot slot de blauw-zwarte van de firma MRT Performance, eveneens voorzien van eerdergenoemde motor-bak-combinatie. Meest opmerkelijk aan deze 'fun and stylish street performer' is z'n Eco-Flow-uitlaatsysteem, waarvan het geluid 'je aandacht zal vasthouden'. Zeg het maar: welke zou jij (niet) bestellen?

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.