'Ford F-150 niet meer met diesel'

Korte carrière

Ford F-150

De Ford-F-150 is pas sinds 2018 leverbaar met een dieselmotor. Deze variant is geen lang leven beschoren, want Ford heeft nu alweer besloten om de PowerStroke-V6 uit het aanbod te halen.

Dieselmotoren en pick-ups. Het lijkt door een Europese bril bezien een gouden combinatie. Toch rijden Amerikaanse ‘trucks’ veelal op benzine, zeker in het geval van de ‘lichtere’ 150- en 1500-varianten. Ford levert bijvoorbeeld al decennia dieselmotoren in zwaardere pick-ups, maar schoof zijn PowerStroke-V6 pas in 2018 naar de F-150 toe.

De diesel keerde uiteindelijk ook terug in de geheel nieuwe F-150, die vorig jaar werd gelanceerd. Dieselgestookte exemplaren van deze generatie zullen echter altijd zeldzaam blijven, want Ford heeft de motorversie naar verluidt nu al geschrapt. Automotive News ontdekte op een Amerikaans forum dat de diesel na 16 juli, overmorgen dus, niet meer nieuw te bestellen is. Na het uitverkopen van de voorraad is het dan dus over en uit voor de F-150 met Powerstroke.

De reden is simpel: de vraag naar de F-150 3.0L Power Stroke Diesel valt tegen. De overgrote meerderheid van de klanten kiest voor een exemplaar op benzine, in veel gevallen ook een V6. Wie zuinig wil rijden, kan tegenwoordig bovendien uitwijken naar een hybride. Sinds kort is er zelfs een volledig elektrische variant van de F-150, dus alsnog valt er genoeg te kiezen voor kopers van het populairste voertuig van de VS.

PRIVATE LEASE Ford F-150

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.