'Flink deel auto-eigenaren geeft auto een naam'

Freddie of Ketchup?

Herbie Volkswagen Kever

Erg belangrijk is het niet, maar grappig wel: uit onderzoek van Skoda blijkt dat een aanzienlijk deel van de auto-eigenaren zijn of haar auto een naam geeft. Er zitten bijzondere keuzes tussen!

Misschien herken je het wel: een auto kan soms aanvoelen als een vriend of een familielid. Als dat voor jou ook geldt, kun je jezelf troosten met de gedachte dat je zeker niet de enige bent. Sterker zelfs; een behoorlijk deel van de autobezitters heeft zelfs een naam voor hun trouwe vierwieler. De Britse afdeling van Skoda vroeg eigenaren of dat voor hen geldt en wat blijkt: bijna een derde van de 2.000 ondervraagden geeft toe een naam te gebruiken voor de auto. Nog opmerkelijker: 10 procent houdt zelfs meer van zijn/haar auto dan van hun partner. Dat gaat misschien wel wat ver ...

De keuze voor een naam blijkt vaak ook nog aardig onderbouwd. 20 procent kiest voor een naam die ze vinden passen bij het uiterlijk van de auto. 8 procent gaat voor een naam van een geliefde. Ook namen van beroemdheden zijn populair. De meest voorkomende autonamen in het VK zijn Freddie, Betty, Daisy en Rosie. Bekende namen als Elvis Presley, Harrison Ford (voor auto's met de blauwe ovaal op de neus waarschijnlijk) en Beyoncé zijn populair. Ook minder gebruikelijke namen als Ketchup, Spruitje (Brussels Sprout), Zorro en Beast komen veel voor. Weten we dat ook weer.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.